Mobiili vesisumusprinkleri

huoneistokohtainen turvaratkaisu

Q-Fogin kehittämä ja valmistama Q1 vesisumusprinkleri on uudentyyppinen, helposti asennettava ja siirrettävä paloturvalaite. Se sopii erityisesti asuntoihin ja palvelutaloihin joissa asuu vanhuksia, vammaisia tai asukkaita, joilla on heikentynyt liikuntakyky tai muita toiminnallisia vaikeuksia.

Laitteisto on kehitetty ja valmistettu Ruotsissa laadukkaista eurooppalaisista komponenteista, ja niitä on toimitettu Pohjois-Euroopassa jo yli 2000 kpl vuodesta 2007 alkaen. Asennetuissa kohteissa ei yksikään henkilö ole kuollut tulipalon seurauksena. Myös Suomessa Everonilla on toimitettuja Q1 referenssikohteita.

Tuote on suunniteltu tuomaan asuintiloihin yksinkertainen, luotettava ja edullinen paloturva joka on nopea ottaa käyttöön ja tarvittaessa siirrettävissä pois kun asukas muuttaa. Myös esimerkiksi väistötiloihin voidaan nopeasti ja edullisesti toteuttaa tarvittava lisäturva jota myös viranomainen voi vaatia toiminnan käynnistämiseksi.

Laite voidaan haluttaessa liittää Everon-järjestelmään, jolloin saadaan nopeasti tieto laitteen aktivoitumisesta. Järjestelmään voi liittää muita toimintoja, kuten kutsupainikkeita tai aktiivisuuden seurantaa.

Korkeapaineiseen vesisumuun perustuvalla sprinkleriteknologialla saadaan aikaan erittäin tehokas palon tukahdutus ja myös minimoidaan kiinteistön ja omaisuuden vesivahingot. Tarvittava vesimäärä on hyvin pieni verrattuna perinteisiin sprinkleriratkaisuihin.

Ota yhteyttä kun haluat keskustella lisää!

Pikafaktaa sprinkleristä

 

  • Virransyöttö pistorasiasta (230 V)
  • Savu-ja lämpöilmaisin
  • Aktiivinen toiminta-aika 15 min
  • Suojattava alue/ tilavuus 30 m2/60 m3
  • Paino tyhjänä 65 kg
  • Sammuttava aine 130 litraa vettä
  • Asennusaika n. 2 h
  • Kuoren perusväri vaaleanharmaa tai valkoinen, saatavana lähes mikä tahansa muu väri, grafiikka tai esim. puujäljitelmä
  • Kuvassa näkyy miten laite voidaan varustaa ylimääräisellä suuttimella, jolla suojataan myös viereinen huone.

Katso video Q1-laitteen sammutustehosta

Taloudellisuus
Q1 on erittäin edullinen ottaa käyttöön ja käyttää, koska se ei tarvitse kiinteää asennusta, ei vesijohtoliitäntää eikä juurikaan huoltoa tai ylläpitoa. Sprinklerilaitteeseen liitetään herkät palovaroittimet jotka reagoivat sekä savuun että lämpötilan nousuun.
Kattava
Yksi laite voi suojata n. 30 m2 huoneen, lisäsuuttimien ja -varoittimien avulla myös useamman huoneen (kts. piirros).
Testattu
Laitteisto on VTT:n ja SINTEF:in testaama ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö lausunnossaan puoltaa tällaisia turvallisuutta parantavia ratkaisuja.

Vastaanota hälytyksiä hälytyssovelluksessa esimerkiksi näistä ratkaisuista

Origon hyvinvointihubi
Origon hyvinvointihubi
Origon on kaiken hyvinvointiteknologiamme keskipiste
Avaimettomat lukkoratkaisut
Avaimettomat lukkoratkaisut
Älykkäät yksilölliset kulunvalvontaratkaisut & avaimeton lukonohjaus
Digitaalinen huolenpito
Digitaalinen huolenpito
Etäkäynnit