Vega GPS-kello

Turvapuhelin ranteeseen — vapaampaan ja aktiivisempaan elämään.

Vega GPS-kello toimii ranteeseen kiinnitettävänä turvapuhelimena. Ranneke voidaan kiinnittää normaalilla tai lukittavalla hihnalla. Lisäksi gps-kello voidaan kiinnittää esimerkiksi kaulanauhaan, vyölle, vaatteisiin tai laukkuun. Hälytys saadaan aktivoitua yksilöllisesti säädetyn turvarajan ylittämisestä, jonka lisäksi käyttäjä voi itse tehdä hälytyksen laitteen hälytyspainiketta painamalla. Turvapuhelimen puheyhteyden ansiosta hoitohenkilökunta saa nopeasti tilannekuvan myös hätätapauksissa. GPS:n ansiosta laitteen sijainti voidaan tarkistaa aina myös käyttöliittymästä tai älypuhelimen sovelluksesta.

Turvaranneke auttaa toimintakyvyn ylläpidossa ja mahdollistaa turvallisten liikkumisalueiden toteuttamisen asiakkaan lähtökohdista käsin. Vega voi olla jatkuvassa käytössä, sillä se on täysin vesitiivis ja ladattavissa myös käytön aikana.

Pikafaktaa Vega GPS-kelllosta

 • Sisäänrakennettu puhelintoiminto
 • Nopea A-GPS- paikannus
 • GPS- ja GSM-yhteys
 • Turvarajojen määrittely vapaan liikkumisen mahdollistamiseksi
 • Turvattu kotialue – Hälytys asukkaan poistuessa kotoa esim. yöllä
 • Eri alueiden aikaan perustuva hälytysohjaus
 • Voidaan ladata käytettäessä
 • Akun säästötila kotioloissa
 • Integroitu hälytyspainike
 • Lukittava ranneke lisää turvallisuuutta
 • Integrointimahdollisuus Everonin muihin järjestelmiin
Vapaus
Vega gps-kello voidaan ohjelmoida helposti laitteen käyttäjän tarpeiden mukaisesti. Laitetta voidaan käyttää ikääntyneiden turvapuhelimena esim. ulkoilun yhteydessä tai alentuneiden kognitiivisten kykyjen omaavien henkilöiden tukena.
Turvallisuus
Kotitukiaseman läheisyydessä ollessaan Vega-kello sulkee GPS- ja GSM-toimintonsa akkua säästääkseen. Kotitukiaseman läheisyydestä poistuttaessa toiminnot aktivoituvat automaattisesti ja hälytyksen vastaanottajat saavat hälytyksen kotoa poistumisesta. Yksilöllisten asetusten vuoksi vapaa liikkuminen ilman hälytystä voidaan määrittää halutun poistumisrajan mukaisesti, esim. 500 metrin päässä kotoa.
Aktiivisuus
Rannekkeen käyttäjän sijainti ulkoillessa voidaan helposti tarkistaa tietokoneen, älypuhelimen tai tabletin kautta. Ranteessa olevaan kelloon on myös mahdollista soittaa sen kantajan tilan tarkistamiseksi. Hälytys hoitajille aktivoituu automaattisesti yksilöllisesti määritellyn turvarajan ylittyessä, esim. 500 metrin päässä kotoa.

Turvallisuuden tunne on ihmisen tärkein tarve. Se on myös oikeus. Kun ihminen tuntee olonsa turvatuksi, hän näkee myös erilaisia mahdollisuuksia elämässään. Kun muisti pettää, on tärkeää taata ihmisen turvallisuus kotona, myös omaisten näkökulmasta.
– MYNDIGHETEN FÖR DELAKTIGHET I SVERIGE

Tunnemme molemmat olomme vapaammaksi, kun minä voin olla enemmän ulkona. Meidän ei tarvitse olla jatkuvasti kiinni toisissamme ja Lassekin saa enemmän omaa aikaa, mikä luo suurta turvaa meille molemmille.
– MARGARETHA ERICSSON, OMAINEN

Vapaamman elämän mahdollistavat GPS-kellon toiminnallisuudet 24h käyttöön

Turvaranneke auttaa toimintakyvyn ylläpidossa ja mahdollistaa turvallisten liikkumisalueiden toteuttamisen asiakkaan lähtökohdista käsin. Sisätilassa Vega tunnistaa tukiasemansa, jonka myötä laite menee virtaa säästävään lepotilaan. Myös käyttöliittymästä käyttäjän tilaa tarkistettaessa voidaan todeta, että asukas on kotonaan, sillä laite on tunnistanut kotitukiasemansa. Kotioloissa kellon akku voi kestää jopa viikon lataamatta.

Kokemuksia

”Kellon avulla näemme tarkan sijainnin hetkessä.”

Rinnekoti, Trustmary

Jatkuva toimintojen valvonta
Vega on mobiili henkilöturvahälytin tai turvapuhelin, joka on jatkuvan valvonnan alaisuudessa. Ollessaan kotitukiasemansa läheisyydessä, herää laite kuitenkin kerran vuorokaudessa tekemään järjestelmätarkistuksen, jonka johdosta seuraa tekninen hälytys, mikäli laitteessa tai sen yhteydessä ilmenee ongelmaa. Mikäli kellon akun taso putoaa alle 10%:n, aktivoituu tästä välittömästi hälytys omaisille tai hoitohenkilökunnalle määriteltyjen asetusten perusteella. Laitteeseen on mahdollista myös aktivoida ns. liikkumattomuushälytys, jota voidaan käyttää myös kaatumishälyttimenä.
Sisäänrakennettu puhelintoiminto
Omaisten ja hoitajien on mahdollista myös soittaa Vega GPS-kelloon. Puhelu aukeaa automaattisesti ja äänenvoimakkuutta on mahdollista säätää kolmeen tasoon (matala, normaali tai korkea). Turvapuhelimesta on myös mahdollista soittaa kolmeen ennalta tallennettuun puhelinnumeroon muutamalla painalluksella. Kellossa on näyttöruutu, joka näyttää mm. kellonajan ja päivämäärän. Kellon sivussa on hälytyspainike, jota painamalla hälytys välittyy ohjelmoiduille vastaanottajille.
Osana Everonin Lyra-käyttöjärjestelmää
Vega-kello voidaan integroida myös osaksi Lyra-järjestelmää, jolloin erilaisten asumismuotojen vaatimat erilaiset tarpeet ja niiden yhdistäminen onnistuu helposti. Hälytykset voidaan vastaanottaa joko älypuhelimeen asennettuun sovellukseen tai soittona ja sitä seuraavana tekstiviestinä. Hälytys voidaan ohjata myös Everonin hälytyskeskuspalveluun.
Turva-alueet
Kellon kadottaessa kontaktin kotitukiasemaansa, GPS- ja GSM-yhteydet aktivoituvat automaattisesti.

Vega GPS-kellon lisäksi saattaisit olla kiinnostunut

Origon hyvinvointihubi
Origon hyvinvointihubi
Origon on kaiken hyvinvointiteknologiamme keskipiste.
Avaimettomat lukkoratkaisut
Avaimettomat lukkoratkaisut
Älykkäät yksilölliset kulunvalvontaratkaisut & avaimeton lukonohjaus
Digitaalinen huolenpito
Digitaalinen huolenpito
Etäkäynnit